שימוש במגרסת נייר הוא שימוש נפוץ במיוחד, גם בבית, גם במשרדים וגם בתעשייה בכלל. ישנן מגרסות שונות בגדלים שונים, עם נפח קיבולת גדול או קטן יותר. ישנן גם מגרסות עבור כמות גדולה יותר של עמודים במכה ואלה בדרך כלל יהיו המדפסות המשרדיות או התעשייתיות. ניתן גם להתאים את גודל וצבע המגרסה ליתר הציוד ו/או העיצוב במשרד או בבית למי שזה חשוב לו כמובן. כיצד עובדת מגרסת נייר? איזו מגריסה כדאי לקנות? וכמה זה עולה לנו? על כך ננסה לענות במאמר זה.
אז איך עובדת מגרסת נייר משרדית?
מגרסת נייר מסייעת לנו להשמיד מסמכים ובכך למנוע ממידע חשוב להיות חשוף לעיני כל כאשר אנו זורקים אותו באשפה. זוהי המטרה העיקרית של מגרסת הנייר אם כי מטרה נוספת שלה היא להפחית את נפח האשפה המשרדית ולחסוך
במקום. אם כן, ישנן מגרסות משרדיות של רצועות ומגרסות הגורסות את הדף לפתיתים. שתיהן עובדות על אותו עיקרון. ראש המגרסה בעל פתח שבו מכניסים את הנייר לגריסה והוא מחובר למיכל קיבולת מובנה אליו מגיעים הדפים. לאחר הפעלת כפתור מגרסת נייר מכניסים את הדף שרוצים לגרוס והמכונה עושה את שלה. כאשר המיכל מתמלא ניתן לרוקן אותו בפח המחזור בקלות. במגרסות גדולות יותר ניתן להכניס כמות גדולה יותר של דפים במכה. במידה והדף נתקע לוחצים על כפתור הרוורס של המגריסה ומוציאים בזהירות את הדף. אפשרות נוספת היא להוציא את המגריסה מהחשמל, לפתוח אותה ולהוציא את הדף בזהירות.
איזו מגרסה כדאי לרכוש וכמה זה עולה לנו?
מחיר מגרסת נייר יכול לנוע בין 150 ל-1200 שח בדרך כלל. זה תלוי בסוג המגרסה, בגודל שלנו, ברמת השכלול הטכנולוגי שלה, בנפח מיכל הפינוי, בכמות העמודים שאפשר לגרוס ביחד וכו’. עבור מגרסה ביתית אפשר לקנות מגרסה ב200-300 שח שאפשר להכניס בה עד 2-3 דפים במכה בדרך כלל ולא מומלץ מעבר לכך. מגרסה משרדית או תעשייתית תעלה יותר אך תוכלו לעבור עמה יותר במהירות, לגרוס כמות גדולה יותר של דפים במקביל וגם נפח המיכל שלה יהיה גדול יותר.