לחות מייצגת את מידת הרטיבות שיש בתוך חלל הפנים או החדר. את הלחות אפשר למדוד כמסת המים שמצויה בנפח אוויר מסוים, או כלחות יחסית. בין היתר, הבעיה היא שהצטברות של לחות עלולה לפגוע בתפקוד של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, להאיץ את הבלאי של מכונות במפעלים ובמקרים מסוימים גם להביא להופעת עובש ופטריות על הקירות.
הפתרון: סופח לחות
הפתרון ללחות הוא מוצר פשוט ויעיל שמתאים גם לשימוש ביתי וגם לשימוש תעשייתי. המוצר נקרא סופח לחות, והיכרות איתו בסקטור התעשייתי יכולה לעלות בקנה אחד גם עם האינטרסים של בעלי בתים ודירות. אז במה בדיוק מדובר ואיך זה עובד? הנה כל התשובות.
אופן הפעולה של סופח לחות
סופח לחות, שמכונה גם מוריד לחות או קולט לחות, מתאים לשימוש תעשייתי או ביתי כי הוא מפחית את רמת הלחות בחדר. בעזרת סופח לחות ניתן לקבל מענה לסוגים שונים של דרישות בריאותיות, להגביר את תחושת הנוחות וכאמור גם להגן מפני בלאי, שחיקה ונזקים בלתי הפיכים עבור סוגים שונים של מכונות וציוד אלקטרוני רגיש.
שיטת הפעולה של סופח לחות מבוססת על שינוי מצב הצבירה של אדי המים. בגלל שהלחות מופיעה יחד עם אדי מים, התפקיד של הסופח הוא להפוך אותם לנוזל ולאגור אותם בתוך מכל פנימי. את המכל הפנימי מרוקנים אחת לכמה זמן, לפי הנחיות היצרן ובהתאם לגודל של הסופח. מטבע הדברים, ריקון של סופח לחות בסביבה תעשייתית יתבצע בתדירות גבוהה יותר לעומת ריקון של סופח לחות בסביבה ביתית.
כמו כן, כדאי לדעת שהמים הנוצרים בתוך סופח לחות אינם מיועדים לשתייה – אלא נחשבים למים אפורים שאותם יש להשליך לאסלה. לחילופין, ניתן להשתמש במים הללו על מנת להשקות את הצמחים וכך גם לחסוך בהוצאות האחזקה של מפעלים, עסקים, משרדים ובתים פרטיים.
שימושים נפוצים בסופחי לחות
גילוי של מוקד התפתחות עובש מאחורי מכונות תעשייתיות, קירות או ארונות הוא אינדיקציה מעולה לצורך בסופח לחות. ככל שמקדימים להתמודד עם הלחות, כך מקטינים את הסיכוי שהוא יגרום נזקים בלתי הפיכים ואף נזקים בריאותיים. במקביל, יש לקחת בחשבון שהטיפול בסופח לחות עשוי לכלול התייחסות לנזילה או לפיצוץ בצנרת וכך גם להציל את העסק או המפעל התעשייתי מפני נזקים עוד יותר חמורים בתשתית.
אם מדובר על מפעל או מקום שנמצא בתוך מרתף, מומלץ להתקין לצד סופח לחות גם מפוח עם ספיקת אוויר גבוהה
. בעזרת השילוב בין סופח לחות לבין מפוח ניתן לצמצם הוצאות צריכת חשמל על מיזוג וקירור ולשפר את איכות האוויר. בפועל, את סופח הלחות בוחרים לפי יכולת ייבוש ומפרט טכני.
לסיכום, מיכל מים שאוגר את הלחות משמש סוגים שונים של מפעלים תעשייתיים ובתים. בעזרת סופח לחות ומפוח ניתן להשיג יתרונות רבים ולחסוך בהוצאות.