איך עובד אתר אינטרנט?
כל דבר שאתם רואים באינטרנט מבוסס על אתרי אינטרנט. אתר אינטרנט הוא מסמך יחיד הדומה למעבד מילים מתקדם שמציג טקסט, תמונות, סרטונים ואלמנטים נוספים. כרגע, אתם צופים באתר אינטרנט הנקרא prapra – איך דברים עובדים. אם תסתכלו על כתובת האתר בפס העליון תראו את שם העמוד המופיע למעלה – זהו כתובת האתר. כתובת האתר האמיתי היא מספר IP. מספר זה מתורגם לכתובת באותיות לטיניות (כיום יש גם כתובת בעברית) שמתורגמת באמצעות שרתי ה-DNS לשם האתר באנגלית.
שפת – HTML
Hypertext Mark Up Language – או בקיצור HTML היא שפת מחשב שכדיי לראות אותה אתם חייבים להשתמש בתוכנת מחשב הנקראת דפדפן, המסוגלת לקודד את הקודים ולהציג את העמוד כראוי. התוכנה הנפוצה ביותר היא זאת שאתם משתמשים בה עכשיו, דפדפן! כיום ישנם דפדפנים רבים המסוגלים לקרוא ולקודד HTML, הבולטים בהם הם Chrome, Microsoft Edge וFireFox. כדי ליצור דף HTML, חייבים לקודד אותו שיעמוד בתקן ה-HTML.
בניית אתר אינטרנט
אתר אינטרנט הוא בעצם אסופה של דפי HTML המקושרים אחד לשני ונמצאים בדר”כ באותה התיקייה על השרת ויוצרים אתר שלם. כיום, ישנם שיטות מתקדמות הרבה יותר לבניית אתרי אינטרנט ובמקום ליצור כל פעם את אותו עמוד עם תוכן שלם, משתמשים בפונקציות תכנותיות כדי לקבוע “master page” שהם בעצם הבסיס של תבנית האתר.
לדוגמא, אתר אינטרנט מאופיין בדר”כ באלמנטים הבאים: חלק עליון הנקרא “Head”, חלא מרכזי הנקרא “Content”, וחלק תחתון הנקרא “Footer”. כמובן שכיום באתרים יש אלמנטים נוספים ורבים לדוגמא: Sidebars, Credit ועוד. אך לשם הדוגמא נשתמש רק בשלושת החלקים העיקריים.
באתרי אינטרנט פשוטים החלק העליון והתחתון בדר”כ זהים בכל עמודי האתר. החלק שמשתנה הוא רק התוכן. ולכן, כיום אתרים שבנויים באמצעות שפות תכנות כגון PHP ו .net יורכבו מתבנית שבה חלקים אלה קבועים, והתוכן הוא זה שמשתנה.
זקוקים לעזרה בבניית אתרים באינטרנט? – חברת לנה בניית אתרים תשמח לספק לכם פתרונות והצעות מחיר בנושא
כיום התוכן שאנו מזינים לאתר אינו נשמר בקבצי ה-HTML. התוכן נשמר בטבלאות מסדי הנתונים שלנו. טבלאות אלה אוגרות את כל המידע של האתר ומוצגות באמצעות פונקציות מורכבות שקוראות כל פעם לתאים מסויימים במסדי הנתונים שלנו.
שיטה זו מאפשרת לנו להשתמש במערכות ניהול תוכן מתקדמות. המערכות הפופולאריות ביותר כיום הם: וורדפרס, ויקס, מג’נטו ושופיפיי. בעזרת שיטה זו, מערכות ניהול התוכן מסוגלות לפשט את נושא בניית האתרים ולאפשר למשתמשים לנהל את אתרי האינטרנט שלהם בקלות.
WYSIWYG – עורכי התוכן באתרים
Wysiwyg או בשמה המלא – What You See Is What You Get. היא מערכת לניהול התוכן באתר שלנו. מערכת זו מזכירה מאוד את כותבי התוכן (למשל WORD), ומאפשרת לנו ליצור בעצם תוכן שעטוף בתגיות HTML ונשמר במסדר הנתונים שלנו. כל עמוד חדש שתצרו בעזרת מערכת זו ישמר ויהפוך להיות טקסט בתוך HTML.
שרת אחסון
לאחר שיצרנו את האתר שלנו על השרת הביתי, כל מה שנשאר לנו זה להעלות אותו לרשת האינטרנט ולהפיץ אותו לכל העולם. נוכל לעשות זאת באמצעות הדומיין ובאמצעות האחסון שלנו.
בכל מדינה בעולם יש שרתי אחסון. שרתים אלה הם בעצם מחשבים הנקראים מגשי פיצה שמאוחסנים בחוות שרתים. מתכנתים בדר”כ ירכשו שטח אחסון על גבי השרתים הללו או בשרת שיתופי או בשרת פרטי, ויעלו את קבצי האתר באמצעות ממשק הניהול שמותקן על גבי האחסון או באמצעות תוכנת FTP – File Transfer Protocol.
בהצלחה בבניית האתר שלכם!