כולם מכירים אותם,רובנו השתמשנו בהם לפחות פעם אחת בחיים.
הם מצויים בכל רכב (אי אפשר לעבור טסט בלעדיו) למקרה שתיאלץ לצאת מהרכב בלילה ותרצה לבלוט (להיות זוהר ולהחזיר אור) בחושך.
אפודים זוהרים – נמצאים בשימוש בכל סביבה בה נדרש תוספת בטיחותית,הבלטה , ברכב,לעובדי הנמל תעופה או נמלי חוף,קבלנים ופועלי בניין,לעובדים בסלילת כבישים,נהגי ועובדים על אמבולנסים, מתפקדים כמגן ואבטחה על אנשים , עובדים על ידי שימוש בבדי ניילון בצבעים שונים של צהוב, כתום,אדום,כחול, בשילוב של מחזירי אור ופונקציונליות של כיסים למכשירי קשר וכלי עבודה שונים.
אפוד זוהר – ממה הוא עשוי?
אפודים זוהרים מכילים מספר חומרים וביניהם: חומר פלורסנטי וחומר רטרו-רפלקטיבי.
אפודים ומדים פלורסנטים מתאימים יותר לסביבות עבודה מוארות ושעות היום. הצבעים העזים מקלים על אנשים לראות עובדים מכיוון שהם בולטים.
פרטי לבוש אלו (ןסטים זוהרים) בעלי חשיפה גבוהה (הנקראים גם Hi-Vis או Hi-Viz) מסומנים בנקודות צבע,
צבעים אלו מקלים על הראייה של עובדים וציוד בתנאים רבים.
אפודים זוהרים – מה הצבעים אומרים?
אפוד כתום – אנו רואים כי יש שימוש בהרבה אפודים כתומים בקרב צוותי סימוני כבישים. בנוסף, אפודי בטיחות כתומים לובשים בדרך כלל על ידי מודדים ועובדים בשדה תעופה. הם מתוכננים לספק ראות וניגודיות מקסימלית לסביבת העובדים, אפילו בתנאי אור חלש או ערפל.
אופד צהוב – אפודים בצבע צהוב בטיחותי נדרש בעקבות תקן בטיחות ברכבים (כחלק ממבחן הרישוי השנתי) .
צבע צהוב בטיחותי פירושו מניעת תאונות ושמירה על בטיחות האנשים. המוח האנושי מבחין בעיקר בצבע זה, זו הסיבה שרוב שלטי האזהרה, סמלי הסכנה וציוד המגן האישי הם בצבע זה.
משמעויות נוספות
המשמעות של כל צבע של האפוד המחזיר אור: צהוב ניאון מייצג את מנהיגי הקבוצה; אדום מייצג פקחים ביטחוניים; כחול מייצג טכנולוגיה; כתום ניאון מייצג פיקוח בטיחותי.